kinderatelier

Kinderatelier keramiek

Het kinderatelier keramiek is speciaal voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar oud. Er zijn zes plekken beschikbaar, zodat iedereen genoeg individuele aandacht krijgt. 

Tijdens het kinderatelier keramiek maken kinderen kennis met verschillende kleitechnieken, zoals het duimpotje, ringentechniek, plaattechniek, texturen maken in de klei en onderdelen aan elkaar bevestigen.

Iedere les is er een ander thema waarin we een werkstuk maken.
Welke dat zijn, is te zien in de planning verder op deze pagina.

Tijdens de les krijgen de kinderen een korte uitleg. Daarna gaan ze  lekker met de handen in de klei. Dan boetseren ze een werkstuk en glazuren ze het daarna ook meteen. Dit kan met een speciale glazuur die ook op ongebakken klei kan worden aangebracht.

  • De lessen vinden plaats in keramiekstudio Charlaine Larissa in Wormerveer
  • Op woensdagmiddag van 15:00 tot 16:30
  • De kosten bedragen €150 inclusief materialen en stookkosten
  • De 6 lessen vallen precies tussen de schoolvakanties in
  • Er zijn zes plekken beschikbaar 

  

Planning

07-09-2022
Les 1: Naamtegel maken
Tijdens de eerste les maak je een tegeltje dat over jezelf gaat, door je naam hierop te maken. Elke letter en de achtergrond kun je versieren met een patroon door er verschillende gereedschappen en stempels in te drukken. 

14-09-2022
Les 2: Lievelingsmok
Wat is er nu lekkerder dan drinken uit je zelfgemaakte mok? Dan smaakt dat kopje thee ineens nog een stuk beter! Tijdens deze les maak je jouw nieuwe lievelingsmok.

21-09-2022
Les 3: Bladschaaltjes
We maken mooie bladeren door te onderzoeken welke de mooiste afdrukken geven in de klei.
Zo maken we een bladschaaltje: een schaaltje van in de vorm van een blad. Hierop maken we ook een kriebelbeestjes! Een wormpje, vlinder, torretje, lieveheersbeestje of een fantasiediertje?

28-09-2022
Les 4: In het water
In deze les maak je een kommetje, waarin je een zeediertje maakt. Dat kan natuurlijk iedere soort vis zijn, of een schildpad, zeehond, of weet je nog iets anders leuks?

05-10-2022
Les 5: Monsters
Een monster is een fantasiewezen, dat meestal eng of gevaarlijk is. Je maakt vanuit de basis van een holle bol zelf een monster. Denk jij alvast na hoeveel ogen, tanden en stekels jouw monster heeft?

12-10-2022
Les 6: Bewaardoosje
Maak een bewaardoosje: een potje met een dekseltje, waar je jouw kleine schatten in kunt bewaren. Dit doosje kun je zo versieren als jij zelf maar wilt!